ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Германия започва работа комисия по спиране на въглищните електроцентрали

30.06.2018

В Берлин комисията на Германия за излизане от въглищната електроенергетика започна своята работа на 26 юни, съобщиха от германската информационна агенция ДПА.

Съветът трябва до края на годината да обяви точната дата на пълния отказ на Германия от въглищна енергия и също така да опише перспективите за създаване на нови работни места във въглищните региони.

В началото на 2011 г. след аварията в японската атомна електроцентрала „Фукушима“ Германия реши да промени радикално енергийната концепция: напълно да се откаже от използването на ядрената енергия, да намали значително потреблението на въглища и да премине към чисти възобновяеми енергийни източници.
Според тези планове до 2020 г. 35% от електроенергията в Германия трябва да се произвежда от възобновяеми източници, а до 2050 г. делът им се очаква да нарасне до 80%.

Много интересни подробности на: https://regnum.ru/news/economy/2438086.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари