ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


«Росатом» вече е член на асоциацията за стандартизация в ядрената енергетика (NQSA)

29.06.2018

Руската корпорация „Росатом“ в лицето на „Атоменергопром“ се присъедини към Асоциацията за стандартизация в атомната енергетика (NQSA).

Документът за това бе подписан на 27 юни 2018 г. в рамките на Световното ядрено изложение в Париж.

От руската страна той бе парафиран от първия заместник генерален директор на „Росатом“ Кирил Комаров, а от страна на NQSA – от Тиери Зумбил, президент на Асоциацията и от Лоран Коен, генерален секретар на NQSA.

Ставайки пълноправен член на NQSA, „Росатом“ получи право да участва в процесите по усъвършенстване и подобряване на световните стандарти за управление на качеството в ядрената индустрия и тяхното внедряване.

„Присъединяването към NQSA още веднъж потвърждава, че руският опит в областта на управлението на качеството в ядрената индустрия е на световно ниво.
„Росатом“ има възможност да влияе активно върху формирането на единни индустриални стандарти и изисквания“, коментира Кирил Комаров.

„Членството на „Росатом“ в Асоциацията ще има положително въздействие при развитието и въвеждането на международно признатите стандарти в ядрената индустрия“, каза Тиери Зумбил.

Асоциацията за стандартизация в атомната енергия (NQSA) е организация с нестопанска цел, създадена съвместно от Areva и Bureau Veritas през януари 2011 г.

Подробности на: http://www.rosatom.ru/journalist/news/rosatom-vstupil-v-assotsiatsiyu-po-standartizatsii-v-yadernoy-energetike-nqsa/?sphrase_id=376114

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари