ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Реджеп Ердоган и Шиндзо Абе обсъдиха изграждането на АЕЦ „Синоп”

29.06.2018

Турският президент Реджеп Ердоган и японският премиер Шиндзо Абе обсъдиха по телефона ускоряването на изграждането на АЕЦ „Синоп“ на Черно море, съобщи Ройтерс.

 

Заради зависимостта си от внос на електроенергия, Турция в момента разработва два проекта за АЕЦ, като се очаква стойността им да бъде 20 милиарда долара.

През 2011 г. руската корпорация „Росатом“ подписа договор за изграждане на АЕЦ с мощност 4800 мегавата в южната провинция Мерсин.
Очаква се АЕЦ „Аккую“ да бъде първата атомна централа в страната. През април тази година Ердоган и руският президент Владимир Путин дадоха старта за строителството й. Очаква се АЕЦ „Аккую“ да заработи през 2023 година.

 

 

Договорът за планираната АЕЦ „Синоп“ бе възложен през 2013 г. на консорциум между японската Mitsubishi Heavy Industries и френската GDF Suez.
Планира се централата да има четири енергоблока с обща мощност 4480 MW. Първоначално консорциумът обяви, че АЕЦ ще стартира през 2023 година.

Източник: http://www.hurriyetdailynews.com/turkish-president-erdogan-japanese-pm-abe-discuss-speeding-up-nuclear-plant-construction-133910

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари