ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Росатом“ и EDF подписаха Меморандум за разбирателство в сферата на научните изследвания и разработки

29.06.2018

Руската корпорация „Росатом“ и френският концерн EDF подписаха Меморандум за разбирателство в сферата на научно-изследователските и развойни дейности. Церемонията се състоя по време на Световното ядрено изложение в Париж (WNE).

 

 

От руска страна документът бе подписан от генералния директор на „Росатом“ Алексей Лихачов, а от френска – от генералния директор на EDF Жан-Бернар Леви.

Целта на Меморандума е развитие на научно-техническо взаимодействие между предприятията на руския и френския ядрени отрасли.
Предвижда се реализирането на съвместни проекти за разработване на иновационни продукти и решения, насочени към повишаване на конкурентоспособността и нивото на безопасност на АЕЦ, както и по-нататъшното им предлагане на световните пазари.

Направленията на потенциалното сътрудничество включват разработване на адитивни технологии, съхранение на енергия, цифровизация и моделиране, както и съвместни проекти за експлоатация на реактори на бързи неутрони.

„Ние отдавна успешно си сътрудничим с Франция в научно-изследователската сфера.
И днес направихме още една важна крачка по пътя към развитие на научно-техническия потенциал на нашите страни.
Това ще позволи прогреса не само на нашите компании, но и на цялата ядрена индустрия“, отбеляза Алексей Лихачов.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари