ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Арменска АЕЦ – ПСЕ – “Атомэнергомаш” завърши доставките на основното технологично оборудване за модернизацията на машинна зала

16.06.2018

От производствената площадка на „ЗиО-Подолск“ (част от машиностроителното подразделение на „Росатом“ – „Атоменергомаш“) бе изпратен четвъртият комплект сепаратори-паропрегреватели СПП-220М за Арменската АЕЦ.

 

По този начин заводът завърши доставката на основното оборудване за модернизирането на Втори енергоблок на централата с реактор ВВЕР-440.

Дължината на всеки СПП е почти 14 метра, външният диаметър е 3,5 м, а теглото – 108 тона. Срокът на работа на оборудването е 30 години.

Техническият проект на изделието и конструкторската документация също са разработени от „ЗиО-Подолск“ като специалистите осъществяват и шеф-монтажа.

Модернизацията на оборудването в машинна зала е в рамките на дейностите по удължаване на експлоатацията на Арменската АЕЦ.

Източник: http://www.aem-group.ru/mediacenter/news/atomenergomash-zavershil-postavku-osnovnogo-oborudovaniya-dlya-modernizaczii-mashzala-vtorogo-energobloka-armyanskoj-aes.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари