ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Арменска АЕЦ – ПСЕ – “Атомэнергомаш” завърши доставките на основното технологично оборудване за модернизацията на машинна зала

16.06.2018

От производствената площадка на „ЗиО-Подолск“ (част от машиностроителното подразделение на „Росатом“ – „Атоменергомаш“) бе изпратен четвъртият комплект сепаратори-паропрегреватели СПП-220М за Арменската АЕЦ.

 

По този начин заводът завърши доставката на основното оборудване за модернизирането на Втори енергоблок на централата с реактор ВВЕР-440.

Дължината на всеки СПП е почти 14 метра, външният диаметър е 3,5 м, а теглото – 108 тона. Срокът на работа на оборудването е 30 години.

Техническият проект на изделието и конструкторската документация също са разработени от „ЗиО-Подолск“ като специалистите осъществяват и шеф-монтажа.

Модернизацията на оборудването в машинна зала е в рамките на дейностите по удължаване на експлоатацията на Арменската АЕЦ.

Източник: http://www.aem-group.ru/mediacenter/news/atomenergomash-zavershil-postavku-osnovnogo-oborudovaniya-dlya-modernizaczii-mashzala-vtorogo-energobloka-armyanskoj-aes.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари