ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


През 2017 година поръчковият портфейл на «Русатом сервис» се е увеличил 2,5 пъти

09.06.2018

Поръчковият портфейл на „Русатом Сервис“ за 2017 г. се е увеличил 2,5 пъти, надхвърляйки 1 милиард долара. Това се казва в годишния отчет на компанията.

 

Според документа през миналата година поръчковият портфейл е бил допълнен с договори за сервиз и техническо обслужване и поддръжка на експлоатацията на АЕЦ „Дабаа“ в Египет и АЕЦ „Аккую“ в Турция, както и с 4-годишен договор с Компанията за производство и развитие на атомната енергия на Иран (NPPD) за изпълнение на ремонти и обучение на персонал.

Били са подписани и два договора с NPPD за доставка на оборудване за АЕЦ „Бушер“ за периода 2018-2021 година, както и договор с правителството на Замбия за оценка и развитие на ядрената инфраструктура на страната.

През 2018 г. „Русатом Сервис“ планира да приключи съгласуването и да подпише договори за сервиз с Бангладешката комисия да атомна енергия за техническа поддръжка на експлоатацията и техническо обслужване на строящата се АЕЦ „Рупур“ и техническа поддръжка на първи ред на АЕЦ „Куданкулам“ в Индия. Предвижда се и съгласуване на пътна карта с China General Nuclear Power Corporation за сервиз в Китай на АЕЦ с реактори, които не са ВВЕР, за срок от една година и откриване на филиал в Унгария.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2018/06/06/86459

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари