ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Росатом” е вече официален член на «Булатом» – ехо от конференцията

08.06.2018

В рамките на своето изказване при откриването на Традиционната международна ядрена конференция „Българската атомна енергетика – национална, регионална и световна енергийна сигурност” Вадим Титов, Директор на Росатом за Централна Европа съобщи, че през 2017 година „Росатом” бе официално приет за член на Булатом.

По този повод попитах в кулоарите на форума господин Титов:
Новото качество, като член на „Булатом”, с какво се различава от досегашната работа, защото и досега „Росатом” много активно работеше с „Булатом”?

Е, ние просто счтаме, че това е много правилно. Ние досега работехме като външни партньори, тоест като поканени партньори. А на нас ни се струва, че е много правилно, че ние вече станахме формално и официално част бъгарската съобщбост „Булатом”.
Просто обърнете внимание – през тази година, сега проверих, броят на участниците от „Росатом” се е увеличил два пъти.
Тоест тук са пристигнали повече експерти – мой колеги от различни компании  на „Росатом”, които провеждат тук абсолютно експертни директни дискусии не само по въпросите на текущото сътрудничество, но и въобще по въпросите на ядрената енергетика.
Затова ние считаме за много правилно да бъдем благодарни на колегите от „Булатом” за това, че ние вече не сме поканени гости, а можем да се считаме за пълноправни участници.

Благодаря господин Титов и Ви желая плодотворна работа.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари