ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Премиерите на Русия и Турция обсъдиха строителството на АЕЦ Аккую и Турски поток

04.06.2018

Руският премиер Дмитрий Медведев и министър-председателят на Република Турция Бинали Иалдаръм в телефонен разговор обсъдиха изграждането на атомната електроцентрала „Аккую“ и газопровода „Турски поток“.
Това съобщи в събота пресслужбата на руското правителство.

 

„По време на разговора бяха обсъдени актуални въпроси на руско-турските търговски и икономически отношения и насърчаването на големи съвместни енергийни проекти, включително изграждането на атомната електроцентрала Аккую в Турция и изграждането на газопровода“ Турски поток „, се казва в съобщението.

Страните отбелязаха значението на засилването на сътрудничеството между заинтересованите министерства и агенции на Русия и Турция, за да се създадат благоприятни условия за засилване на двустранното сътрудничество в широк кръг от области.

Освен това турският премиер поздрави Дмитрий Медведев за назначаването му на поста министър-председател на Руската федерация и предаде поздравленията си за предстоящия Ден на Русия.

Източник: http://government.ru/news/32748/

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари