ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия се надява на възстановяване сътрудничеството със САЩ по отношение на ядрената енергетика

03.06.2018

Изпълнението на споразумението между Руската федерация и Съединените щати за мирния атом е замразено, а Москва се надява да възстанови всички форми на сътрудничество в тази област, каза руският външен министър Сергей Лавров на среща с бившия министър на енергетиката Ърнест Монис, който в момента съвместно председателства инициативата за намаляване на ядрената опасност.

 

„По време на мандата Ви на министър на енергетиката на САЩ през 2013 г. беше сключено междуправителствено споразумение, наричано понастоящем споразумение 1-2-3, за основните принципи на взаимодействие в областта на мирната ядрена енергия между Русия и САЩ.
За съжаление, по независещи от нас причини за работата по изпълнението на това споразумение, действителните контакти бяха замразени „, каза Лавров.

„Въпреки това, надявам се, че в настоящето си качество ще помогнете за възстановяване на нормалните форми на сътрудничество в областта на ядрената енергетика между нашите страни“, подчерта той.
Лавров също изрази надежда, че Монис по време на срещата ще даде оценка на ситуацията около иранската ядрена програма.

От своя страна Монис каза, че се надява да се възстанови духа на прагматично сътрудничество между Русия и Съединените щати „, който царуваше през 2015 година.“ „Сега съм частен гражданин, не представлявам правителството, но съм убеден, че можем да намерим начини, които да засилят диалога в ядрената област“, каза той.

Източник: https://ria.ru/atomtec/20180601/1521859302.html

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари