ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Росатом“ и германският комитет за икономически oтношения с Източна Европа подписаха меморандум

29.05.2018

В рамките на Петербургския международен икономически форум на 25 май руската корпорация „Росатом“ и Германският комитет за икономически отношения с Източна Европа подписаха Меморандум за сътрудничество за използване на атомната енергия за мирни цели.

 

Меморандумът трябва да проучи възможността за реализиране на съвместни проекти в областта на използването на атомната енергия за мирни цели и използването на ядрените технологии в промишлените и иновационни сфери.

Документът засяга сътрудничеството в областта на извеждане от експлоатация на германските АЕЦ, както и въпросите за третиране на отработено ядрено гориво и радиоактивни отпадъци, сътрудничеството в областта на осигуряване на ядрена безопасност и научно-техническото взаимодействие в сферата на запазването и управлението на ядрени знания.

От руска страна документът бе подписан от генералния директор на „Росатом“ Алексей Лихачов, а от германска – от председателя на Германския комитет за икономически отношения с Източна Европа Волфганг Бюхеле.

http://www.rosatom.ru/journalist/news/rosatom-i-vostochnyy-komitet-germanskoy-ekonomiki-podpisali-memorandum-o-sotrudnichestve-v-oblasti-i/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари