ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Росатом” сключи с EDF договор за над 1 милиард долара за преработката на френски регенериран уран от ОЯГ

26.05.2018

«Техснабэкспорт» (TENEX, структура на «Росатом», извършваща износ на обогатен уран и услуги за обогатяване) през 2023-2032 г. ще получи повече от 1 млрд. долара от френския Electricite de France (EdF) за преработка на възстановения уран от отработено ядрено гориво. Така общият размер на договорите на държавната корпорация с френските компании ще надхвърли 7 милиарда долара.

„Techsnabexport“ в рамките на SPIEF-2018 подписа договор с френската Electricite de France SA за преработката на „регенерирано ядрено гориво“.
Това се отнася до преработката на възстановения уран от отработено ядрено гориво (ОЯГ).

EdF, която притежава най-големия европейски парк от атомни електроцентрали във Франция, ще достави тази суровина на Русия, където на базата на мощностите на Rosatom ще се получава обогатен уранов продукт (ОУП), който след това ще се връща във Франция.

Подробности на: https://www.kommersant.ru/doc/3642012

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари