ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ: Иран спазва ядреното споразумение от 2015 година

25.05.2018

Иран запази ядрената си програма в рамките на основните ограничения, наложени от споразумението от 2015 г. със световните сили, въпреки оттеглянето на САЩ от т. нар. „Ядрена сделка“. Това се посочва в  изявлението на МААЕ , разпространено на 24 май.

 

 

 

В първия си такъв доклад, след като президентът на САЩ, Доналд Тръмп обяви оттеглянето на Вашингтон от споразумението, Международната агенция за атомна енергия обяви, че Иран е в съответствие с ограниченията на нивото на което може да обогатява уран, поддържа запасът от обогатен уран и спазва другите параметри на споразумението.

МААЕ съобщи, че запасите от обогатен уран на Иран остават в рамките на 300 килограма, определени от споразумението, според което Техеран ограничава ядрените си дейности в замяна на освобождаване от санкциите.

МААЕ обаче обвинява Иран за препятстването на така наречените инспекции за „допълнителен достъп“ в съответствие с допълнителния протокол на МААЕ, който Иран трябва да спазва в съответствие със споразумението.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари