ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ: Иран спазва ядреното споразумение от 2015 година

25.05.2018

Иран запази ядрената си програма в рамките на основните ограничения, наложени от споразумението от 2015 г. със световните сили, въпреки оттеглянето на САЩ от т. нар. „Ядрена сделка“. Това се посочва в  изявлението на МААЕ , разпространено на 24 май.

 

 

 

В първия си такъв доклад, след като президентът на САЩ, Доналд Тръмп обяви оттеглянето на Вашингтон от споразумението, Международната агенция за атомна енергия обяви, че Иран е в съответствие с ограниченията на нивото на което може да обогатява уран, поддържа запасът от обогатен уран и спазва другите параметри на споразумението.

МААЕ съобщи, че запасите от обогатен уран на Иран остават в рамките на 300 килограма, определени от споразумението, според което Техеран ограничава ядрените си дейности в замяна на освобождаване от санкциите.

МААЕ обаче обвинява Иран за препятстването на така наречените инспекции за „допълнителен достъп“ в съответствие с допълнителния протокол на МААЕ, който Иран трябва да спазва в съответствие със споразумението.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари