ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


На конференцията за устойчиво развитие на градовете ASE представи проекта си за цифрова платформа MULTI-D CITY

25.05.2018

Представители на групата компании ASE (инженеринговото подразделение на „Росатом“) взеха участие в работата на Третата международна конференция по устойчиво развитие на градовете, проведена в Москва.

 

В рамките на панелната дискусия „Умните градове във века на цифровата икономика“ заместник-директорът по системен инженеринг и ИТ в ASE Сергей Кучин представи пред професионалната общност новата цифрова разработка на компанията – проектната платформа MULTI-D City.

„Създадохме платформа, представляваща комплексна система за инфраструктурно управление на град/регион, чрез която се повишава ефективността на проектирането, строителството и експлоатацията на градската и инженерната инфраструктури. Подобрява се ефективността в работата на всички градски служби, без да се увеличават разходите“, сподели Кучин.

„Росатом“ реализира този проект съвместно с „Росетелеком“, с Министерството на цифровото развитие, връзките и масовите комуникации на Руската Федерация и консорциума „Умен град“.
Разработката участва във федералната програма „Цифрова икономика на Руската Федерация“. От 2022 г. MULTI-D City ще бъде предложена за внедряване в градовете на Нижегородска област.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2018/05/23/86061

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари