ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Допълнителни бюджетни средства за възстановяване на префектура Фукушима

04.10.2011

Около 6,5 милиарда долара ще бъдат допълнително отпуснати от бюджета на Япония за 2011 г. за възстановяване на префектура Фукушима след природните катаклизми и аварията на АЕЦ през март, е съобщил на среща с губернатора на префектурата министърът на възстановяването след стихийното бедствие Тацуо Хирано.

 

Предложените изменения на бюджета скоро ще бъдат разгледани от парламента.

 

Губернаторът Юхей Сато е изказал мнение, че “загубите от радиацията се отличават с това, че колкото повече време минава, толкова повече нови факти стават известни” и дал да се разбере, че сумата за възстановяване на префектурата ще трябва в бъдеще отново да се увеличи.

 

Проектът на третия пакет от поправки на бюджета за текущата финансова година, насочен за възстановяване на страната след стихийното бедствие от 11 март и за поддържане на икономиката на Япония ще бъде от порядъка на 150 милиарда долара. Правителството трябва да утвърди проекта в най-близко време, след което той ще бъде представен в парламента. Двата предишни пакета от поправки към бюджета за текущата финансова година, която завършва на 31 март 2012 г. са общо на стойност около 78 милиарда долара.

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари