ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Представители на комитета по национална икономика и промишленост на Индонезия се запознаха с новите ядрени технологии в НВАЕЦ

22.05.2018

Делегация от Комитета по национална икономика и промишленост на Република Индонезия посети Нововоронежката АЕЦ в рамките на официалното си посещение в Руската Федерация.

 

 

 

Ръководителят на делегацията, който е и ръководител на работна група по енергетика и минерални ресурси, Зулнахар Усман сподели следното: „Индонезия планира да развива ядрена енергетика. В момента разглеждаме възможностите да изградим в страната изследователски реактори. Искаме да се запознаем със световните разработки, които ще ни устройват най-добре. Много съм впечатлен от практиките, които се прилагат в Нововоронежката АЕЦ“.

Участниците в работната група посетиха Учебния център на централата, където се провеждат обученията на специалистите от страните партньори на „Росатом“. Посетиха още и Машинна зала на Шести енергоблок – първият в света блок от поколение „3 плюс“, който беше пуснат в промишлена експлоатация през февруари 2018 г. Гостите посетиха площадката на строящия се Седми енергоблок на Нововоронежката АЕЦ.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2018/05/21/85945

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари