ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


“Атом на колела в Индия” спечели наградата за обществена приемливост на първите ATOMEXPO AWARDS в Сочи

20.05.2018

 Индийската компания Nuclear Power Corporation of India спечели приза в категорията „Обществена приемливост“ на първите по рода си ATOMEXPO AWARDS, които се проведоха в руския град Сочи.
Проектът на компания „Атом на колела в Индия“ има за цел да информира населението за ядрената енергетика с помощта на мобилни изложби в селата и покрайнините на различни индийски щати.

ATOMEXPO AWARDS се провеждат за пръв път тази година в рамките на юбилейното десето международно изложение „АТОМЕКСПО 2018“. Наградите се дават за изключителни заслуги на компаниите от световната индустрия, дали значителен принос за развитието на атомния отрасъл и използването на атомната енергия за благото на човечеството.

Заявки за участие в надпреварата подадоха 51 компании от 22 държави. Независимо международно жури от световни експерти в областта на атомната енергетика оцени всеки проект от професионална гледна точка и определи победителите.

В номинацията „Атомните технологии за подобряване на качеството на живот“ за най-добър бе избран проектът на южноафриканската компания NTP Radioisotopes – „Конверсия на производството на молибден-99“. Победител в номинацията „Иновации за бъдещето“ стана Dassault Sytems с проекта си за иновационната система за управление на информацията на основата на платформата 3DEXPERIENCE. Наградата за „Развитие на човешкия капитал“ бе връчена на испанската Tecnatom за проекта й за нова концепция за образователен процес, при който се използват преимуществата на цифровите технологии, експертните знания, социалното и колективно обучение.

В категорията „Най-добър старт“ наградата грабна проектът за строителството на Беларуската АЕЦ. Централата с реактори от най-новото поколение „3 плюс“ се изгражда по руски дизайн в град Островец.

Международният форум АТОМЕКСПО се провежда от 2009 г. по инициатива на руската корпорация „Росатом“. За изминалите години в събитията на форума участваха повече от 38 000 души от 83 държави, а своите експозиции представиха 987 компании. 1116 експерта направиха презентации в рамките на 141 кръгли маси. По време на деветте форума бяха подписани повече от 300 споразумения и документи за международно сътрудничество.

Източник: http://www.rosatom.ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари