ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония. – Правителството иска през 2030 година делът а ядрената енергетика да достигне 20-22%

20.05.2018

Японското правителство за първи път посочи целта си за достигане на 20-23% на дела на атомната енергетика в енергийния микс на страната през 2030 г.
Предварителният план бе представен на министерството на икономиката, търговията и промишлеността, което отговаря за атомния отрасъл. В документа се посочва, че ядрената енергетика е „важен източник на базова електроенергия“ за Страната на изгряващото слънце.

 

Националният енергиен план определя средносрочната и дългосрочна стратегия в областта на енергетиката и на всеки 3 години се актуализира.

В предишния план от 2014 г. обаче нямаше разпределение на дела на производството на електроенергия от различни източници.

Атомният промишлен форум на Япония определи връщането на около 30 енергоблока в експлоатация като необходимо условие за достигане на 20-22% ядрена генерация.
Според правителството реализирането на този план може да стане след разрешаване на удължаването на срока на експлоатация на съществуващите АЕЦ до 60 години.

В резултат на аварията в АЕЦ „Фукушима“ през 2011 г. Япония спря всичките свои 42 реактора. Според МААЕ делът на атомната енергия в производството на страната през 2017 г. е 3,6%

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2018/05/17/85881

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари