ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Атомекспо-2018 – Беларус получи наградата „ATOMEXPO AWARDS“ в категорията „Най-добър старт”

18.05.2018

Министерството на енергетиката на Беларус получи наградата на „Atomexpo Awards“ в категорията „Най-добър старт“ за проекта за Беларуската АЕЦ.
Тази година, по време на международното изложение „АТОМЕКСПО 2018“ в Сочи, бяха връчени първите
Atomexpo Awards – международна професионална награда за заслуги на компаниите от световната индустрия, които имат значителен принос за развитието на ядрения отрасъл.

 

Беларуският вицепремиер Владимир Семашко получи приза.

Той отбеляза, че Беларус не само е направила добър старт в областта на ядрената енергетика, но и разчита на успешен финал по отношение на изграждането на централата. Също така Беларус има готовност да участва и в други атомни проекти на „Росатом“ в чужбина.

Участниците в конкурса „Atomexpo Awards“ бяха номинирани в пет категории: „Най-добър старт“ – наградата се присъжда за най-перспективни проекти за реализиране на атомни програми; „Иновации за бъдещето“ – за най-пробивните и иновационни технологични проекти; „Ядрените технологии за подобряване на качеството на живот“ – за най-добър проект в областта на неенергийното използване на ядрените технологии; „Обществена приемливост“– за реализиране на най-ефективните комуникационни стратегии и „Развитие на човешкия капитал“ – за най-добрите проекти в областта на управлението на човешките ресурси.

Подробности на: http://www.atom.belta.by/ru/belaes_ru/view/belarus-poluchila-premiju-atomexpo-awards-v-nominatsii-luchshij-start-9862/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари