ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ядреният регулатор на Великобритания се готви за излизане на страната от Евратом след Brexzit

16.05.2018

Британският офис за ядрено регулиране (ONR) представи пред парламента своя корпоративен план, в който са изброени най-малко десет приоритета за 2018-2019 година.
Това включва нов режим, който да посрещне задълженията на страната след решението за напускане на Евратом.

 

 

ONR е публична корпорация, основана според Закона за енергетика от 2013 г. като независим, законов регулатор по ядрена безопасност, ядрена сигурност и конвенционално здраве и безопасност на централите във Великобритания.

През март правителството заяви, че ще работи съвместно с ONR, за да се гарантира, че ще бъде в позиция да поеме необходимите отговорности и да обезпечи местното ядрено развитие според международните стандарти, дори когато изискванията за безопасност на Евратом вече не са приложими към страната.

Великобритания смята да напусне Европейската общност за атомна енергия (Евратом), след като излезе от Европейския съюз през март следващата година.
„Следвайки решението на страната да напусне Европейския съюз, ние ще продължим да работим тясно с правителството, за да спазим ангажиментите и да идентифицираме и планираме промените, необходими за прилагане на обновената правителствена политика. Ще подпомогнем правителството за плавно излизане от Евратом, особено по отношение на споразуменията за безопасност, и ще гарантираме, че правителството на Великобритания ще спазва международните стандарти“, се казва в Корпоративния план.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/RS-UK-regulator-submits-2018-2019-Corporate-Plan-11051801.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари