ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – Осем ядрени енергоблока възстановиха производството на електроенергия, още 17 се готвят за рестартиране

16.05.2018

Четвърти енергоблок на АЕЦ „Ohi“ в японската префектура Фукуи започна отново да доставя електричество за мрежата на 11 май 2018 г., съобщи Kansai Electric Power Company.

 

 

Очаква се реакторът да бъде въведен в търговска експлоатация в началото на следващия месец.

След като през март 2011 г. всички японски реактори бяха спрени, Трети и Четвърти енергоблок на АЕЦ „Ohi“ получиха разрешение да подновят работа през август 2012 г. Двата 1180-мегаватови реактора с вода под налягане бяха спрени отново от Ядрената регулаторна агенция (NRA) за инспекция, насрочена за септември 2013 г. През май 2017 г. NRA съобщи, че двата реактора отговарят на стандартите за безопасност, а управителят на префектура Фукуи одобри рестартът на Трети и Четвърти блок през ноември 2017 г. Kansai зареди 193 горивни сборки в Трети енергоблок през февруари тази година. Реакторът беше отново пуснат на 14 март 2018 г. и достигна критично ниво на следващия ден. В търговска експлоатация беше пуснат на 10 април 2018 г. В началото на април приключи и зареждането с гориво на Четвърти енергоблок. На 9 май 2018 година реакторът беше пуснат, а на 11 май започна и производството на електроенергия.

Четвърти енергоблок на АЕЦ „Ohi“ е осмият от 42 японски реактора, които до сега бяха проверявани дали отговарят на стандартите за безопасност, преди да бъдат пуснати отново в експлоатация. Още 17 реактора са кандидатствали за рестартиране.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/C-Eighth-Japanese-reactor-resumes-power-generation-1405185.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари