ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Балтийските държави ще проверят възможността за отделяне от руските енергийни мрежи

14.05.2018

През юни 2019 г. балтийските държави в подготовката за изключване от така наречения енергиен пръстен на БРЭЛЛ ще проведат специални тестове.
На тях, ще бъде проверено, дали елктрическите мрежи на Латвия, Литва и Естония могат да работят в изолация, предаде obzor.lt портал.

 

«Изпитанието ще продължи 18 часа, ние ще проверим цялата система заедно с латвийците и естонците. Сега сме на подготвителната фаза „, – каза ръководителят на литовския оператор LEP Litgrid Duyvis Virbitskas мрежи. Той отбеляза, че в момента партньорите са съгласни, че единственият възможен сценарий е връзка чрез континентална Европа, това е, през Полша, отколкото през Скандинавия, както бе предложено по-рано естонците. „Естония обаче все още се стреми да постави втора линия в Полша“, казва ръководителят на литовския оператор.

Virbickas подчерта, че LitPol Link е много мощна линия. Ето защо позицията на Литва не се променя – ще има достатъчно и една текуща линия. „Припомнете си, че захранващата линия за постоянен ток LITPOL Link, е двойноверижна – може да предава стойност на мощността от атомната електроцентрала – 2400 MW.

Много подробности на: https://eadaily.com/ru/news/2018/05/13/pribaltika-proverit-vozmozhnost-otsoedineniya-ot-rossiyskih-elektrosetey

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари