ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Унгария – Разширяването на АЕЦ „Пакш“ е приоритет на новото правителство, каза Виктор Орбан

12.05.2018

Реализирането на строителството на новите енергоблокове на унгарската АЕЦ „Пакш“ с участието на Русия ще стане един от приоритетните проекти на новото правителство на Унгария.

 

 

Това е заявил премиерът Виктор Орбан след преизбирането му на поста за нов четиригодишен мандат, съобщиха от администрацията му.

На 1 март 2018 унгарският министър по въпросите за разширяването на АЕЦ „Пакш“ Янош Шули, след среща с генералния директор на МААЕ Юкия Амано, заяви, че строителните дейности на площадката по разширяването на унгарската централа ще започнат през тази година, а изграждането на новите енергоблокове ще стартира през 2020 г.

Новото унгарско правителство ще се фокусира, освен другото и върху демографията, развитието на инфраструктурни проекти като скоростни магистрали, пътища, разширяване на АЕЦ „Пакш“, повишение на заплатите, здравеопазване, отбрана и развитие на Будапеща, се казва в изявление от кабинета на премиера.

Източник: http://www.atominfo.ru/newss/z0311.htm

 

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари