ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ЕМСС планира до юни да приключи производството на заготовки за АЕЦ „Аккую“

09.05.2018

Предприятието „Енергомашспецстал“ (ЕМСС), което е собственост на „Атоменергомаш“, планира до края на месец май 2018 г. да достави последните изделия в рамките на реализиране на проекта за производство на заготовки за оборудването на първия енергоблок на турската АЕЦ „Аккую“.

 

По информация на ЕМСС в рамките на договора, чиято стойност не се посочва, за турската АЕЦ „Аккую“ се изработени и инспектирани стотици заготовки за корпуса на реактора, парогенератора и компенсатора на налягането. Контролът върху производството се провежда при участието на Турската агенция по атомна енергия (ТАЕК).

От предприятието отбелязват, че през 2015 г. ЕМСС успешно е било проверено от ТАЕК и през януари 2016 г. е получило първия сертификат за изработване на заготовки за АЕЦ „Аккую“.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2018/05/08/85564

 

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари