ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Запорожската АЕЦ се готви за обществено обсъждане на ПСЕ на енергоблок №4

07.05.2018

 

Проектният живот на блок 4 на Запорожската АЕЦ , който понастоящем е в среден ППР , изтече преди месец, на 4 април 2018 година.

По време на прекъсването ще бъдат изпълнени поредица от задължителни технически и организационни мерки, мащабна реконструкция и модернизация на оборудване, монтиране на ново съвременно оборудване, внедряване на иновативни системи за надеждна и безопасна експлоатация на блока в извън проектния експлоатационен срок.

Решението за удължаване на живота на блок номер 4 ще издаде Държавната инспекция за ядрено регулиране на Украйна (ГИЯРУ) след прегледа и одобрението на „Доклада за периодична преоценка на безопасността“.
Но това ще бъде предшествано от работа с населението в региона на Запорожската атомна електроцентрала чрез обществено обсъждане по отношение на възможността за ПССЕ на енергоблок №4, както е направила в решението да се удължи срока на работа извън проектен ресурс на енергийни блокове №№ 1-3.

Още много подробности на: http://www.energyland.info/analitic-show-171613?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-+Лента+новостей%29

 

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари