ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


На строителната площадка на АЕЦ „Бушер-2″ в Иран подсилват грунта за изливане на „първия бетон“

05.05.2018

На 3 май 2018 година на строителната площадка на атомната електроцентрала „Бушер-2″ в Иран започнаха работа за укрепване на грунтапод сградата на ядрения остров на блок № 2.
Мероприятията ще осигурят началото на най-важния етап от изпълнението на проекта – изливането на „първия бетонна енергоблока, планирано за третото тримесечие на 2019 година.

Заздравяването на подпочвения слой (грунта) е един от етапите на подготовка за стартиране изграждането на АЕЦ, което е необходимо за намаляване на пропадането на зданията и съоръженията на атомната електроцентрала и осигуряване на тяхната устойчивост при възможно сеизмично действие.
След успешна работа през март 2018 г. в
опитния участък за укрепване на грунта с помощта на метода Turbo Jet и получените положителни резултати от лабораторните тестове бе издадено разрешение за започване на промишлени работи за укрепване на грунтовете в главния участък на реакторната сграда на блок № 2 на атомната електроцентрала „Бушер“

Началото на изкопните работати в котлована на блок № 3 е насрочено за 2018 година. Всички дейности са в съответствие с графика.

Успешният опит за изграждането на първия блок в Бушер стана основа за разширяване на сътрудничеството между двете страни в областта на ядрената енергетика.

Успешният опит за изграждането на първия блок в Бушер стана основа за разширяване на сътрудничеството между двете страни в областта на ядрената енергетика.
През ноември 2014 г. Русия и Иран подписаха редица документи, разширяващи сътрудничеството в мирното използване на ядрената енергия и отваряйки възможността за изграждане на осем ядрени
енергоблока в Иран, използвайки руски технологии.
Тогава също бе подписан договор за изграждането на втория етап на АЕЦ „Бушер“ два енергоблока по руски дизайн (№2 и №3, АЕЦ „Бушер-2″).

Сумарната мощност на двата блока с ВВЭР-1000 трябва да бъде 2100 MW.
Главният изпълнител на проекта Bushehr-2 е Rosatom ASE (Atomstroyexport). Проектът се изпълнява със средствата на иранската страна.

Източник: http://www.energyland.info/analitic-show-171552?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-+Лента+новостей%29

 

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари