ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


От Париж призовават да се даде на МААЕ пълен достъп към информацията на Израел относно иранската ядрена програма

03.05.2018

Френското външно министерство призовава Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) да има пълен достъп до информацията на Израел за иранската ядрена програма и за пълна прозрачност по този въпрос, съобщи френското външно министерство в изявление, предаде РИА Новости.

 

„Сега МААЕ трябва да има пълен достъп до информацията, предоставена от Израел, и да реши какво да предприеме по-нататък с Иран“. Ние призоваваме за пълно сътрудничество от страна на Иран и пълна прозрачност по този въпрос „, се казва в изявление на френското външно министерство.

По-рано в предаване на една от местните телевизии Нетаняху на иврит и английски каза, че Израел има половин тон архив – около 100 хиляди хартиени и цифрови документи, които доказват, че ядрената програма на Иран има таен военен компонент с кодово име „проект Амад“.

Източник: https://www.trend.az/world/europe/2896488.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари