ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ройтерс: Американското разузнаване смята, че ядреният изпитателен полигон на Северна Корея все още може да бъде експлоатиран

30.04.2018

Американската разузнавателна общност вярва, че ядреният тестов полигон Пхунгери, за закриването на който обяви КНДР, все още е годен за експлоатация и работата на него може да бъде възобновена в сравнително кратък период от време.

 

Това  съобщава в петък агенция Reuters, цитирайки своите източници в американското разузнаване.

„Няма причина да считаме, че полигонът Phungery вече не функционира“, казват от разузнавателната общност.

Американските разузнавателни служби смятат, че съоръженията на изпитателната площадка все още могат да бъдат използвани, въпреки „някои малки геоложки катаклизми“ в планината Mantap, които могат да имат естествен произход или да бъдат причинени от изпитанието през месец септември.

Според служители на разузнаването, дори ако един от тунелите на Phungery се срине, други могат да се използват.

Те са сигурни, че дейността на територията на комплекса може да бъде възобновена „в относително кратък период от време“.

Ако Пхенян действително прекратява ядрените опити и напълно приключва работата на полигона, то „чрез съществуващата система за мониторинг е възможно да се определи дали той се извежда от строя за постоянно или просто се затваря“.

Според агенцията, разузнавателните данни на САЩ противоречат на наскоро публикувания доклад на учените, в който се казва, че Phungeri е неподходящ за използване след ядрения опит през месец септември 2017 година.

Източник: http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/5166245

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари