ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ ще продължат сътрудничеството с Украйна за преодоляване последствията от Чернобил

28.04.2018

Представителите на САЩ отбелязаха напредъка в завършването на изграждането на новия саркофаг над разрушения реактор.

 

Съединените щати се ангажират да продължат сътрудничеството с украинските и международни партньори в програмите за подобряване на условията на живот на хората в районите, засегнати от експлозията на атомната електроцентрала в Чернобил през 1986 година.

Това заяви в четвъртък по време на срещата на Постоянния съвет на ОБСЕ (организация за безопасност и сътрудничество в Европа, или OSCE: Organization for Security and Co-operation in Europe) във Виена, американският посланик на САЩ в ОБСЕ Хари Кемиен.

„Очакваме с нетърпение да продължим работата си с правителството на Украйна и нашите международни партньори, за да подобрим условията на живот на украинските граждани, живеещи в района, както и всички засегнати жители на Украйна и Беларус“, подчерта американският дипломат.

Отбелязвайки 32-годишнината от катастрофата в Чернобилската атомната електроцентрала, представителят на САЩ отбеляза напредъка в завършването на изграждането на нов саркофаг над разрушения реактор.

„Тази конструкция е предназначена да защитава околната среда през следващите сто години и да създаде условия за безопасно изчистване на Чернобил“, заяви представителят на САЩ.

https://telegraf.com.ua/ukraina/obshhestvo/4032621-ssha-prodolzhat-sotrudnichestvo-s-ukrainoy-v-preodolenii-posledstviy-chernobyilya.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари