ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Fingrid ще реконструира разпределителната мрежа за да поеме енергията на EPR-1600

27.04.2018

 Очаква се започването на изпитанията на Трети енергоблок на АЕЦ „Олкилуото“ в Западна Финландия да стане през декември тази година.

Блокът се пуска в работа с 10-годишно закъснение от първоначалния график. Предполага се, че през май 2019 г. ще започне търговската експлоатация на енергоблока.

Операторът на националната енергосистема Fingrid се готви за пускането на 1650-MW енергоблок, който ще стане най-мощният в страната и в Европа.
Подготовката на Fingrid включва осигуряване на допълнителна защита за мрежата от възможни сривове в работата на енергоблока.

Той ще удовлетворява 15% от националното търсене на електроенергия.

Днес енергийната система на Финландия може да се справи само с внезапен срив в експлоатацията на до 1300-MW мощност.
Затова Fingrid създава система за защита за предотвратяване на последиците от голямо непланирано спиране на енергийна мощност.

Схемата за защита на мрежата ще струва на Fingrid повече от 1 милион евро годишно, като част от разходите ще поеме и компанията оператор на АЕЦ „Олкилуото“ Teollisuuden Voima (TVO).

Източник: http://www.yle.fi
Б.Р. – Подробности за най-близките и по-далечни планове на Fingrid ще намерите в годишния отчет за 2017 година: https://annualreport.fingrid.fi/en/business-operations/grid-development-and-maintenance.html

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари