ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Иран – Техеран и Пекин планират да преговарят за изграждането на малки АЕЦ

24.04.2018

Според „Fars News“ между Техеран и Пекин се водят преговори за строителство на малки АЕЦ в Иран. Моджтаба Зонуру, който е начело на атомния комитет на парламента на Иран, е заявил пред изданието, че този въпрос се е обсъждал по време на скорошната иранско-китайска конференция за ядрено сътрудничество.

Иран се стреми да удовлетвори търсенето на електроенергия и да избегне дефицит на електричество в бъдеще. Страната трябва да увеличава мощностите си с по 5000 MW на година или 20 хиляди мегавата за четири години. За запазване на околната среда и икономия на средства е решено в Иран да се строят електроцентрали до 25 мегавата или по-малко.

По-рано медиите съобщиха, че министерството на енергетиката на Иран е решило да построи 40 малки електроцентрали в две северни провинции. Иранската АЕЦ „Бушер“, която е достроена с помощта на Русия, миналата година е произвела 7,4 млрд. киловатчаса и е регистрирала своеобразен рекорд от момента на въвеждането си в експлоатация.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2018/04/20/85154

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари