ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Чехия – Долната камара на парламента подкрепи отмяната на забраната на доставки за АЕЦ “Бушер”

23.04.2018

Камарата на депутатите на чешкия парламент подкрепи на първо четене отмяната на закона, който забранява доставки на национална високотехнологична продукция за АЕЦ „Бушер“ в Иран.

 

Забранителният закон бе приет през 2000 г. Тогава той блокира договор с местната компания ZVVZ Milevsko за производство и монтаж на голяма партида вентилационно оборудване за иранската АЕЦ „Бушер“.

В продължение на много години законът за забрана на доставките е критикуван от съюза на промишлеността и транспорта на Чехия, както и от обединения на предприемачи, които смятат, че той носи значителни загуби за чешкия бизнес.

Подробности на: http://www.atominfo.ru/newss/z0129.htm

Tags: , ,

One Response to Чехия – Долната камара на парламента подкрепи отмяната на забраната на доставки за АЕЦ “Бушер”

  1. TSO on 23.04.2018 at 12:09

    След дъжд, качулка.
    Иран, благодарение на Чехия, създаде добри търговски контакти с българските производители на комплектуващи компоненти за енергетиката и ядрената индустрия. С какво чехите ще го привлекат назад?

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари