ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Иран започна строителството на първата плаваща слънчева електроцентрала

18.04.2018

Изграждането на първата плаваща слънчева електроцентрала в Иран започна в електроцентралата Шахид Мохамед Монтазери в провинция Исфахан.

Плаваща фотоволтаична централа с мощност от 1 MW трябва да бъде инсталирана на 1.5 хектара промишлено водохранилище в електроцентрала, с цел да се генерира електроенергия, да се намали замърсяването на околната среда и да се предотврати изпаряването на водата.

С пускането в експлоатация на слънчевата електроцентрала, която се планира да бъде изцяло конструирана от ирански експерти, годишно ще се доставят 1,9 милиона kWh електроенергия на националната електрическа мрежа и ще се спестят 38 000 м3 вода годишно.

Губернаторът на провинцията Isfahan Mohsen Mehralizade присъства на церемонията по откриването на проекта, който струва 60 милиарда реала (1,4 милиона щатски долара).

Значително увеличение на ефективността на слънчевите панели над водата с 19% доведе до създаването на големи плаващи слънчеви ферми в Китай, Индия, Великобритания и Япония.

Путем запуска солнечной электростанции, которую планируется полностью сконструировать иранскими экспертами, ежегодно в национальную электроэнергетическую сеть будет поставляться 1,9 млн КВт/ч электроэнергии, и будут сэкономлены 38 тыс м3 воды в год.

Губернатор провинции Исфахан Мохсен Мехрализаде присутствовал на церемонии открытия проекта, имеющего стоимость 60 млрд реалов (1,4 млн долл США).

Значително увеличение на ефективността на слънчевите панели над водата с 19% доведе до създаването на големи плаващи слънчеви ферми в Китай, Индия, Великобритания и Япония.

Източник: https://www.mngz.ru/oil-gas-energetics/3974149-v-irane-nachalos-stroitelstvo-1-oy-plavuchey-solnechnoy-elektrostancii.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари