ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ Атуча-3 – Аржентина и Китай се споразумяха за стойността на новия проект

17.04.2018

След повече от 5 години на тежки преговори, които започнаха още при предишното аржентинско правителство, южноамериканската държава сключи с Китай окончателно споразумение за строителство на АЕЦ „Атуча“ 3.

 

Важен детайл е, че проектът с китайско финансиране ще струва 1,6 милиарда по-малко от първоначалната стойност, която бе определена от предишния президент Кристина Киршнер.

По този начин, общата стойност за строителството на АЕЦ „Атуча“ 3, която ще се изгражда с участието на Китай и Канада, ще бъде 5,8 милиарда долара, в сравнение с първоначалния проект, който бе на стойност 7,4 милиарда долара.

Намерението на аржентинското правителство е, когато през ноември в Буенос Айрес се проведе среща на Г-20, президентът Маурисио Макри и китайският му колега Си Дзинпин да подпишат окончателните споразумения за АЕЦ „Атуча“ 3 и евентуално за пета АЕЦ в Аржентина. Това са заявили дипломатически източници за онлайн изданието Infobae.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2018/04/12/84938

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари