ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Финландската АЕЦ “Ханхикиви-1” ще генерира до 400 милиона евро инвестиции

17.04.2018

АЕЦ „Ханхикиви“ 1 във Финландия ще генерира от 210 до 400 милиона евро нови инвестиции чрез ефекта на мултиплицирането.

Това се казва в доклад, публикуван от собственика на централата – Fennovoima, която строи съоръжението.

По време на работата си АЕЦ „Ханхикиви“ 1 ще подпомогне финландската национална икономика чрез данъчни постъпления, които ще нараснат приблизително между 420 милиона евро и 630 милиона евро по време на фазата на изграждането. Данъците, които ще бъдат платени по време на работа на централата ще нараснат до близо 49 милиона евро на година.

Според проучването, проектът за АЕЦ „Ханхикиви“ 1 ще има значително влияние върху трудовата заетост, тъй като 4000 души ще работят на площадката по време на най-интензивната фаза на изграждане.

Проектът ще създаде от 17 400 до 26 000 човекогодини трудова заетост. Едно работно място по време на строителството на централата ще създаде около 5 работни места извън площадката.

Проектът за АЕЦ „Ханхикиви“ 1 се състои от реактор ВВЕР-1200 и трябва да започне производство на електроенергия през 2024 г. АЕЦ „Ханхикиви“ 1 е най-големият проект на руски инвестиции във Финландия.

Подробности на: https://www.nucnet.org/all-the-news/2018/04/13/finland-s-hanhikivi-1-will-generate-up-to-400-million-of-investment-says-study

Tags: ,

One Response to Финландската АЕЦ “Ханхикиви-1” ще генерира до 400 милиона евро инвестиции

  1. Радев on 17.04.2018 at 8:12

    Интересно как на всички строежа на АЕЦ се отразява положително,само при нас Руските реактори са с отрицателни показатели!?

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари