ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ленинградска АЕЦ: на строящия се енергоблок № 2 с ВВЭР-1200 завърши сглобяването на подхранващите електрически помпи

16.04.2018

На строящия се енергоблок № 2 ВВЭР-1200 на АЕЦ „Ленинград“ е завършен монтажът на захранващите електрическите помпени агрегати: специалистите инсталираха електродвигателите с мощност 6300 kW и извършиха центровката им.

 

Теглото на всяка единица след монтажа е 30 тона.

Както заяви заместник-началникът на отдела за технически надзор на АЕЦ „Ленинград“ Алексей Бируков, в близко бъдеще работата по това оборудване ще продължи.

„Под рамките на хранителните (питателните) помпи, инсталирани на основата, трябва да бъде излят бетон: служителите на изпълнителя запълват празнината между техните части и основата с бетонова смес“.

„На следващия етап специалистите ще изпълнят свързване на тръбопроводите с помпите и ще свържат оборудването с електрическата мрежа.“
След приключване на монтажа ще бъдат извършени индивидуални изпитания на електрическите помпи при празен ход и при товар“.

Той също така обясни, че в топлотехническата схема на втори контур на енергоблоковете ВВЭР-1200 са предвидени пет електрически помпени агрегата: четири в работа и един резерв.
Те са предназначени за подаване на захранваща (питателна) вода от деаераторите до четирите парогенератора.

Източник: http://www.atominfo.ru/newss/z0103.htm

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари