ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Германия завършиха приемните изпитания на атомно-емисионния спектрометър за Запорожската АЕЦ

15.04.2018

 В завода-производител в Германия бяха проведени приемателни изпитания на атомно-емисионния спектрометър, който ще контролира състоянието на технологичните среди на всички енергийни блокове на Запорожската АЕЦ.
Всички интерфейси на устройството са на руски език.

При тестовете за приемане му от Запорожската АЕЦ взе участие инженерът от водно-радиохимичната лаборатория (ВРХЛ) Денис Дубинин.

Инсталацията на атомно-емисионен спектрометър в Запорожската АЕЦ е една от мерките за модернизиране на автоматичната система за химичен контрол на воднохимичния режим на технологичните среди на атомната електроцентрала.

 

„Една от основните функции на атомно-емисионния спектрометър е контролът на примесите с метален характер, които се образуват по време на експлоатация на оборудването и поддържането на водно химичния режим.
Устройството ще контролира тези примеси с най-висока точност, буквално на ниво милионни частици на литър разтвор.
На спектрометъра се задава специална програма и той едновременно може да определи около тридесет елемента.
По време на изпитанията при приемане в завода са отработени всички точки на програмата и методите на приемните (на приемане-сдаване) изпитания и са потвърдени възможностите на атомно-емисионния спектрометър съгласнозададените към него технически изисквания”, – каза инженер от ВРХЛ Денис Дубинин.

Подробности на: http://www.energyland.info/analitic-show-170828?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-+Лента+новостей%29

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари