ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Ровненската АЕЦ е готова за горещите изпитания на комплекса за преработване на РАО

11.04.2018

 На комплекса за преработка на радиоактивни отпадъци (КПРАО) в Ровненската атомната електроцентрала, който е изграден заедно с Европейската комисия в рамките на международната техническа помощ TACIS, завърши първият етап на комплексните изпитания.

На ред е вторият етап, така наречените „горещи“ изпитания с реални радиоактивни отпадъци.

Успешното им завършване ще бъде началото на експлоатацията на първия такъв комплекс в експлоатацията на атомните електроцентрали в Украйна.

Внедряването на КПРАО в Ровненската АЕЦ ще увеличи безопасността на ядрената енергетика чрез прилагане на иновативни технологии за преработка на радиоактивни отпадъци, което от своя страна ще даде възможност за извеждане на система за управление на радиоактивни отпадъци в АЕЦ Ровно на съвременно световно ниво.

Подробности на: http://www.energyland.info/analitic-show-170642?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-+Лента+новостей%29

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари