ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Япония се мисли за изграждане на нови атомни електроцентрали

11.04.2018

 Япония трябва да изгради нови атомни електроцентрали, ако иска да изпълни задълженията си за намаляване на емисиите на парникови газове, каза Такаши Имай (Takashi Imai), председател на Японския атомно-промишлен форум – Japan Atomic Industrial Forum (JAIF) .

Той посочи, че е невъзможно да се промени енергийното равновесие на Япония в полза на възобновяемата енергия за кратко време, което се дължи главно на необходимостта от сериозни инвестиции в подготовката на инфраструктурата, предаде ТАСС.

Президентът на японския форум за ядрена енергия също критикува предложението на опозиционните политически партии страната да се откаже напълно от АЕЦ, като го нарича нереалистично.

„Чрез разширяването на използването на ВЕИ ние трябва да продължим да използваме АЕЦ, чиято безопасност е потвърждена. Също така изграждането на нови атомни електроцентрали ще играе важна роля, ако искаме да постигнем целта за 80% намаляване на емисиите на парникови газове до 2050 година „, каза Имай при откриването на 51-та конференция на организацията.

Да не забравяме – миналата година в дълбоките слоеве на пясък и в подземните води на разстояние десетки километри южно от атомната електроцентрала Фукушима, беше открито огромно количество радиоактивни цезий-137 и други радионуклиди, които постепенно се отмиват в световния океан.
Преди няколко месеца в радиоактивната гора в близост до атомната електроцентрала Фукушима-1 възникна силен пожар.

Източник: https://vz.ru/news/2018/4/9/916605.html

Tags: ,

One Response to В Япония се мисли за изграждане на нови атомни електроцентрали

  1. Красимир Христов on 06.05.2018 at 23:22

    Много интересни снимки на един от енергоблоковете преди аварията и сега: https://life.ru/t/аварии/1113777/kak_vyghliadit_sierdtsie_razrushiennogho_iadiernogho_rieaktora_fukusimy_zhutkiie_foto

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари