ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Беларуска АЕЦ – Завърши бетонирането на купола на вътрешната защитна обвивка на втори енергоблок

09.04.2018

Специалистите от ООО „Трест РосСЭМ“ приключиха с бетонирането на купола на вътрешната защитна обвивка (ВЗО) на Втори енергоблок на Беларуската АЕЦ.
Главен проектант и главен изпълнител на съоръжението е Групата компании ASE.

 

 

 

За бетонирането на купола на ВЗО с диаметър 44 метра и височина 24 метра са били нужни повече от 3 хиляди кубични метра бетон.

„Завършването на бетонирането на купола на ВЗО е начало на подготовката за следващия етап на работа по зданието на реактора“, подчерта старшият вицепрезидент по управлението на руските проекти на АО ИК „АСЭ“ Сергей Олонцев. В близките дни на строителната площадка ще се развият пълномащабни подготвителни дейности за монтажа на системите за предварително напрягане на защитната обвивка.

Беларуската АЕЦ е с два реактора ВВЕР-1200 от поколение „3 плюс“ с обща инсталирана мощност 2400 МВт и се изгражда по руски дизайн. Първата в Беларус АЕЦ напълно съответства на международните норми и препоръките на за безопасност на Международната агенция по атомна енергия.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2018/04/04/84696

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари