ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Египет – Регулаторът ще разгледа документите на АЕЦ “Ел-Дабаа” в рамките на три месеца

09.04.2018

 Доктор Карим Ал-Адхам, бившият президент на Националния център по ядрена безопасност и радиационен контрол в Египет (понастоящем прессекретар – б.р.), съобщи, че документите по проекта за изграждане на АЕЦ „Ел-Дабаа“ ще бъдат разглеждани в продължение на три месеца, с цел да се провери съответствието им със стандартите по ядрена безопасност.
Ако възникнат въпроси или се породи необходимост от обновяване на данните, информацията ще бъде уточнена от оператора.

Източник от Министерството на електроенергията и възобновяемите източници на Египет съобщи, че реакторите на АЕЦ „Ел-Дабаа“ ще отговарят на най-високите стандарти за безопасност. Проектът за първата АЕЦ предвижда изграждането на 4 енергоблока с обща инсталирана мощност 4800 MW и се реализира в сътрудничество с Русия. Пускането на Първи енергоблок в търговска експлоатация е планирано за 2026 година.

Ал-Адхам подчерта още, че обучението на кадри е ключов фактор в обезпечаването на проекта.
Управлението по ядрена безопасност и радиационен контрол има програма за подготовка на специалисти, които ще контролират изпълнението на всички етапи от строителството на централата и нейната последваща експлоатация.
Египет може да предостави необходимите учебни материали, персонал и оборудване. Всички договори също ще бъдат щателно проверени, тъй като Египет отдава особено значение на безопасността на централата.

Източник: www.elwatannews.com

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари