ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Политическата русофобия в Киев създава трудности за украинския енергиен сектор

07.04.2018

Опитът на Украйна да изцеди всичко възможно и невъзможно от своите атомни електроцентрали е изпълнен със сериозни проблеми в бъдеще, за които администрацията след Майдан предпочита да не говори публично.
Как се усложнява трудната ситуация в украинската ядрена енергетика, коментатира за
ИА REGNUM Андрей Стеценко.

 

Продължаващата политика на съвременната Украйна да изпреварва цялата планета в антируските санкции и инициативи създава трудности за ядрената индустрия в страната.

Без участието на руски компании и специалисти, украинските централи, построени в рамките на СССР, не могат да работят.Сега Украйна трябва да сключва договори чрез посредници за привличане на руски компании, което увеличава разходите.

Освен това регламентните работи, които са необходими за поддържане на необходимото ниво на работоспособност и безопасност на централите, се отнасят главно само до най-необходимите системи.
Но централите не могат да работят без допълнително оборудване и системна поддръжка, но в това отношение всичко с течение на времето става все по-лошо.
Държавната инспекция по ядрено регулиране на Украйна (ГИЯРУ) фиксира 17 нарушения в АЕЦ през 2017 година, като през последните години броят им нараства.

Подробности на: https://regnum.ru/news/economy/2399881.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари