ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Политическата русофобия в Киев създава трудности за украинския енергиен сектор

07.04.2018

Опитът на Украйна да изцеди всичко възможно и невъзможно от своите атомни електроцентрали е изпълнен със сериозни проблеми в бъдеще, за които администрацията след Майдан предпочита да не говори публично.
Как се усложнява трудната ситуация в украинската ядрена енергетика, коментатира за
ИА REGNUM Андрей Стеценко.

 

Продължаващата политика на съвременната Украйна да изпреварва цялата планета в антируските санкции и инициативи създава трудности за ядрената индустрия в страната.

Без участието на руски компании и специалисти, украинските централи, построени в рамките на СССР, не могат да работят.Сега Украйна трябва да сключва договори чрез посредници за привличане на руски компании, което увеличава разходите.

Освен това регламентните работи, които са необходими за поддържане на необходимото ниво на работоспособност и безопасност на централите, се отнасят главно само до най-необходимите системи.
Но централите не могат да работят без допълнително оборудване и системна поддръжка, но в това отношение всичко с течение на времето става все по-лошо.
Държавната инспекция по ядрено регулиране на Украйна (ГИЯРУ) фиксира 17 нарушения в АЕЦ през 2017 година, като през последните години броят им нараства.

Подробности на: https://regnum.ru/news/economy/2399881.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари