ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Решен е проблемът, заради който закъсняваха часовниците синхронизирани от мрежата в 25 държави на Европа

06.04.2018

Поправена е грешката в обединената електрическата мрежа на континентална Европа, която забави цифровите часовници в 25 европейски страни. Това съобщи The Associated Press.

 

Европейската мрежа от оператори на системите за пренос на електрическа енергия ENTSO-E заяви, че нейните участници в 25 държави са предприели мерки за връщане на текущата честота на 50 Hz.

Прес-секретарят на ENTSO-E Клер Камю заяви на 3 април, че цифровите часовници, които са монтирани в битовата техника и се синхронизират с честотата на мрежата, вече работят правилно.

В началото на март жителите на 25 европейски държави установиха, че цифровите часовници, вградени в домашните уреди, вървят със закъснение от 6 минути.
Причината за това беше спорът между Косово и Сърбия. На територията на Косово се е използвала повече електроенергия, отколкото е произведена.
А сръбското правителство, което отговаря за поддържането на баланса на мрежата в Косово, не се е справило с отговорностите си.

Източник: https://golos.ua/i/605494

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари