ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – Съдът одобри плана за реорганизация на “Westinghouse”

03.04.2018

Американският съд по банкрута за южния район на Ню Йорк одобри плана за реорганизация на „Уестингхаус“.
Одобрението е „значителен крайъгълен камък в стратегическото преструктуриране на компанията“, което включва и продажбата й на Brookfield Business Partners L.P., съобщиха от „Уестингхаус“.

 

Brookfield обяви на 4 януари тази година, че е постигнала споразумение да придобие 100% от „Уестингхаус“ за близо 4,6 милиарда долара.

„Уестингхаус“ бе принудена да обяви банкрут заради финансовите предизвикателства, пред които се изправи при изграждане на Трети и Четвърти енергоблок на АЕЦ „Вогтъл“ в щата Джорджия и Трети и Четвърти енергоблок на АЕЦ „Ви Си Съмър“ в Южна Каролина с реактори AP1000. И двата проекта бяха съпътствани от отлагания и преразходи.

След банкрута на „Уестингхаус“, АЕЦ „Ви Си Съмър“ бе изоставена от собствениците на проекта SCANA Corp. и Santee Cooper заради големите разходи. Компанията Southern Co. пое контрола на управление над разширяването на АЕЦ „Вогтъл“. Според предварителните планове пускането на Трети енергоблок на централата в Джорджия се предвижда за ноември 2021 г.

Подробности на: http://www.powermag.com/westinghouse-reorganization-approved-by-bankruptcy-court/

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари