ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Танк с ядрена двигателна установка ще бъде показан на парад във Вашингтон

03.04.2018

В навечерието на Първи Април в световната паяжина се появиха множество фейкови публикации на някои от които се намериха убедени почитатели.
Предлагам ви една от тях.

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп планира да покаже на предстоящия военен парад през ноември във Вашингтон образци от най-новите оръжия.
Според заместник-началника на Централното ведомство за агитация и пропаганда на Пентагона Арчи Фейкър модерните модификации на танковете «Abrams-NF» («Nuclear Force») с ядрена двигателна установка ще преминат по централните улици на Вашингтон наред с други шокиращи американски въоръжения.

Изданието The Washington Truth публикува изявление от неназован източник близък до американската ядрена триада:
Арчи Фейкър каза по време на частен разговор, че до пет танка «Abrams-NF» с ядрена двигателна установка ще преминат покрай Капитолия, където ще се намира президентската трибуна.
Танковете ще бъдат последвани от мотоциклетна група от инспектори на МААЕ, които са призовани да измерват нивото на радиация в окръг Колумбия.
От съображения за сигурност на президента ще бъде носена специална престилка с оловни пластини – над бронежилетката.

Американският производител на танкови ядрени двигателни установки потвърждава тази информация, като отбелязва, че сега те със сигурност ще направят Америка по-силна.

За справка: Във връзка с използването на най-новите технологии, танкът Abrams-NF има две кули. В една от тях екип от изследователи от експерименталната лаборатория в Айдахо са ангажирани с навременното премахване на излишната тежка вода и превантивното спиране на 18-те горивни сборки на Westinghouse в случай на попадане в зоната на действие на противотанкови ракетни комплекси (ПТРК).

Източник: https://topwar.ru/138963-tank-s-yadernoy-silovoy-ustanovkoy-pokazhut-na-parade-v-vashingtone.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари