ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Изпълняваната на Арменската АЕЦ програма ще позволи да се увеличи производството на електроенергия с 10%

28.03.2018

Програмата по удължаване на срока на експлоатация на Втори енергоблок на Арменската АЕЦ ще позволи да се увеличи производството на електроенергия с 10%.
При това делът на атомната енергетика в общия обем на произвежданата електроенергия в страната в периода 2020-2021 г. ще достигне 40-42% в сравнение с настоящите 33%.

 

 

 

Това заяви в Народното събрание на Армения министърът на енергийната инфраструктура и природните ресурси на страната Ашот Манукян.

Министърът отбеляза, че след реализирането на програмата централата ще може още няколко години да осигурява електроенергия на републиката.
След това е необходимо да се проведат проучвания за ново удължаване на срока й на експлоатация.

В този контекст няма необходимост да се говори за възможност за строителство на нов ядрен енергоблок, когато има действащ такъв, който може безопасно да се експлоатира още няколко години, смята Манукян.

Много подробности на: http://finport.am/full_news.php?id=34035

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари