ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – На „Энергоатом“ не достигат 1,5 милиарда гривни за ядрено гориво през 2018 година

27.03.2018

Президентът на Енегоатом Юрий Недашковский заяви, че настоящата тарифа на компанията за доставка на електроенергия, установена от Националната комисия за регулиране в сферата на енергетиката и комуналните услуги (НКРЕКУ) за 2018 г. не покрива минималните й потребности.

 

В частност, за закупуване на ядрено гориво за тази година не достигат 1,436 милиарда гривни.

„За закупуване на ядрено гориво през настоящата година не ни достигат 55,6 милиона долара или 1,436 милиарда гривни. Подобно нещо досега не се беше случвало.
Дефицитът по направлението финансиране на доставките за ядрено гориво се образува, след като НКРЕКУ въведе виртуална методика за изчисляване на разходите за закупуване на ядрено гориво, неотчитайки съществуващите договори с доставчиците на гориво“, заяви Недашковский.

През 2017 г. Енергоатом има загуби от 1,3 милиарда гривни, за разлика от 2016 г., когато компанията е приключила годината с чиста печалба от 232,8 милиона гривни.

Подробности на: http://reform.energy/analitics/energoatomu-ne-khvataet-15-mlrd-grn-na-yadernoe-toplivo-iz-za-nizkogo-tarifa-na-elektroenergiyu-nedashkovskiy-6071

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари