ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – На „Энергоатом“ не достигат 1,5 милиарда гривни за ядрено гориво през 2018 година

27.03.2018

Президентът на Енегоатом Юрий Недашковский заяви, че настоящата тарифа на компанията за доставка на електроенергия, установена от Националната комисия за регулиране в сферата на енергетиката и комуналните услуги (НКРЕКУ) за 2018 г. не покрива минималните й потребности.

 

В частност, за закупуване на ядрено гориво за тази година не достигат 1,436 милиарда гривни.

„За закупуване на ядрено гориво през настоящата година не ни достигат 55,6 милиона долара или 1,436 милиарда гривни. Подобно нещо досега не се беше случвало.
Дефицитът по направлението финансиране на доставките за ядрено гориво се образува, след като НКРЕКУ въведе виртуална методика за изчисляване на разходите за закупуване на ядрено гориво, неотчитайки съществуващите договори с доставчиците на гориво“, заяви Недашковский.

През 2017 г. Енергоатом има загуби от 1,3 милиарда гривни, за разлика от 2016 г., когато компанията е приключила годината с чиста печалба от 232,8 милиона гривни.

Подробности на: http://reform.energy/analitics/energoatomu-ne-khvataet-15-mlrd-grn-na-yadernoe-toplivo-iz-za-nizkogo-tarifa-na-elektroenergiyu-nedashkovskiy-6071

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари