ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония ще отдели на МААЕ 2,8 милиона долара за проверка на ядрените обекти на КНДР

12.03.2018

Японското правителство ще отпусне на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) повече от 300 милиона йени (около 2,8 милиона долара) за проверка на ядрени съоръжения в Северна Корея, ако Пхенян бъде съгласен с това. Това се съобщава от агенция Kyodo.

 

Според агенцията това решение е взето като първа стъпка, насочена към премахване на ядрените оръжия (денуклеаризация) на КНДР.

На 5 и 6 март бяха проведени разговори между южнокорейската делегация и представители на КНДР, оглавявани от Ким Чен Ун. В преговорите бяха обсъдени стъпки за смекчаване на военното напрежение, организирането на междуправителствена среща през април и денуклеаризацията на Корейския полуостров.

Според членовете на южнокорейската делегация по време на разговорите севернокорейските колеги обявиха готовността си за преговори със САЩ и изясниха, че докато диалогът продължава, Пхенян е готов да се въздържа от тестване на нови ядрени бомби и балистични ракети.

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари