ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония ще отдели на МААЕ 2,8 милиона долара за проверка на ядрените обекти на КНДР

12.03.2018

Японското правителство ще отпусне на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) повече от 300 милиона йени (около 2,8 милиона долара) за проверка на ядрени съоръжения в Северна Корея, ако Пхенян бъде съгласен с това. Това се съобщава от агенция Kyodo.

 

Според агенцията това решение е взето като първа стъпка, насочена към премахване на ядрените оръжия (денуклеаризация) на КНДР.

На 5 и 6 март бяха проведени разговори между южнокорейската делегация и представители на КНДР, оглавявани от Ким Чен Ун. В преговорите бяха обсъдени стъпки за смекчаване на военното напрежение, организирането на междуправителствена среща през април и денуклеаризацията на Корейския полуостров.

Според членовете на южнокорейската делегация по време на разговорите севернокорейските колеги обявиха готовността си за преговори със САЩ и изясниха, че докато диалогът продължава, Пхенян е готов да се въздържа от тестване на нови ядрени бомби и балистични ракети.

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари