ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


На Запорожската АЕЦ ще се извърши повторна партньорска проверка на WANO

10.03.2018

 От 23 до 27 април 2018 година в Запорожската АЕЦ ще бъде извършен повторна партньорска проверка на Световната асоциация на ядрените оператори (WANO).

Целта на тази проверка е да се определи доколко ефективно Запорожската АЕЦ е изпълнила препоръките на експертите за постигане на основната цел – подобряване на безопасността.

„Партньорските проверки на WANO са много важни за нашата централа. Тяхната основна цел е да се повиши максимално безопасността и надеждността на ядрените централи по целия свят, прилагайки съгласувани усилия за оценяване и сравняване с най-добрите постижения, както и подобряване на работата чрез взаимна подкрепа, обмен на информация и използване на положителния опит“, – каза генералният директор на централата Александър Остаповец, откривайки организационната среща на работната група за подготовка на проверката.

През октомври 2016 година 25 експерти от 11 страни в света в продължение на две седмици сравняваха дейността на ЗапАЕЦ с най-добрите световни практики. Централата е сред първите АЕЦ, където бе извършена нов вид проверка – проектно-информирана. В хода на проверката бяха разработени области за подобрение, насочени към усъвършенстване дейностите на централата, и бяха идентифицирани силните страни – своеобразен уникален и полезен опит за други АЕЦ. Той е свързан с направленията ремонт и опита при експлоатацията.

Източник: http://www.energyland.info/analitic-show-169048?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари