ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Бойко Борисов и Путин обсъдиха важни енергийни проекти по телефона

06.03.2018

Президентът на Русия Владимир Путин и българският премиер Бойко Борисов обсъдиха енергийните проекти, темата за Западните Балкани и двустранният диалог между София и Москва.

 

Двамата проведоха телефонен разговор, по време на който Путин поздрави Борисов по случай националния празник на България.

По време на разговора Борисов е разказал на Путин за акцента на Българското председателство върху Западните Балкани – изграждане на транспортна и дигитална свързаност в региона, както и развитие на електроенергийната и газопреносната инфраструктура.
Коментирано беше и провеждането на среща между двамата по време на Българското председателство, съобщи правителственият пресцентър.

Борисов представил пред Путин идеята си за развитие на проекта за АЕЦ „Белене“ като общобалкански и обяснил, че тя е срещнала подкрепа от колегите му от страните от Западните Балкани.
Президентът Путин изразил готовност страната му да се включи в обсъжданията при подновяване на работата по проекта.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2018/03/05/cherven-telefon-borisov-i-putin-za-belene-balkan-i-turski-potok.369788

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари