ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Бойко Борисов и Путин обсъдиха важни енергийни проекти по телефона

06.03.2018

Президентът на Русия Владимир Путин и българският премиер Бойко Борисов обсъдиха енергийните проекти, темата за Западните Балкани и двустранният диалог между София и Москва.

 

Двамата проведоха телефонен разговор, по време на който Путин поздрави Борисов по случай националния празник на България.

По време на разговора Борисов е разказал на Путин за акцента на Българското председателство върху Западните Балкани – изграждане на транспортна и дигитална свързаност в региона, както и развитие на електроенергийната и газопреносната инфраструктура.
Коментирано беше и провеждането на среща между двамата по време на Българското председателство, съобщи правителственият пресцентър.

Борисов представил пред Путин идеята си за развитие на проекта за АЕЦ „Белене“ като общобалкански и обяснил, че тя е срещнала подкрепа от колегите му от страните от Западните Балкани.
Президентът Путин изразил готовност страната му да се включи в обсъжданията при подновяване на работата по проекта.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2018/03/05/cherven-telefon-borisov-i-putin-za-belene-balkan-i-turski-potok.369788

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари