ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Иран е готов за излизане на САЩ от ядрената сделка

06.03.2018

Посланикът на Иран в Москва Медди Санай разказ в интервю пред ТАСС за ситуацията около споразумението между Техеран и Шесторката (петте постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН и Германия), предложенията за съвместно противопоставяне срещу санкциите на САЩ, както и за перспективни направления на двустранно сътрудничество с Русия.

 

Американското поведение по отношение на съвместния всеобхватен план за действия (СВПД) ще има сериозни последици за процеса на регулиране на международните конфликти и дори за международното право като цяло.

Представете си, че с провеждането на избори в някоя страна, новият президент ще се откаже от споразуменията, постигнати от предишния президент. В такава среда е невъзможно изобщо да се постигне каквато и да е договореност.
Всички страни по света следят отблизо действията на САЩ и на други страни, участващи в СВПД. И когато споразуменията, постигнати от основните международни фактори – постоянните членове на Съвета за сигурност на ООН, споразуменията, за които е приета съответната резолюция на ООН, лесно се прекъсват в едностранен порядък, как може да се вярва на авторитета и устойчивостта на всяка друга договореност?

Подробности на: http://www.atominfo.ru/newsr/y0796.htm

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари